Köp ditt första akvarium

När det är dags att köpa ditt första akvarium, tänk då också på att du kommer att ha glädje av det en lång tid framöver. Det är dessutom en del förberedelser du behöver göra innan du kan släppa i fiskar i ditt akvarium. Dessa förberedelser behöver du göra för att fiskarna ska må bra och trivas från start.

Förberedande steg

Det finns en del att tänka på innan det är dags för fiskarna att flytta in. Men alla tillbehör du behöver hittar du faktiskt hos fiskfoder.se.

  • Akvariegrus: Skölj gruset väl och stenar och rötter ska sköljas och skrubbas i ljummet vatten. Akvarieväxter trivs som bäst med en på ungefär 5 centimeter.
  • Vatten, stenar, rötter: Fyll akvariet till hälften med vatten. Placera växter, stenar och rötter där du vill ha dem. Fyll försiktigt på resten av vattnet.
  • Vattenberedning: Tillsätt bakterieflora och doppvärmare. Det står på flaskorna hur lång tid efter det du kan introducera fiskar i akvariet. Det är ofta redan efter 24 timmar. Undvik temperaturväxlingar, vilket kan vara stressade för fiskarna.
  • Mat: Den första dagen behöver du inte ge någon mat till fiskarna, eftersom de vanligtvis är stressade efter miljöbytet. När du ger fiskarna mat ska du dessutom inte ger man än vad de äter upp på 2 minuter.

Är du redo?

Se till att du faktiskt är redo för att ha ett akvarie. Det är en massa ansvar som man kanske inte inser. Det är att hålla reda på hur vattnet mår, om fiskarna faktiskt har saker att göra, att fodret är rätt. Det är med andra ord en massa saker att göra, och de är viktiga saker. Om de inte tas hand om på rätt sätt, blir det inte något längre liv för fisken tyvärr.