Att skaffa sig sin första katt

Att skaffa sig sin första katt kan vara ett stort äventyr. Kattungarna kan ju vara något av de sötaste som finns och man smälter som glass i solsken när man får se dessa små. Man ska dock vara medveten om att de kommer att växa och bli större. dock inte allt för stora som en hund kan bli av större modell.

Det man allra först ska fråga sig är om man har den tid det krävs med katt. Om svaret på den frågan är ja, då är det inte mer att fundera på än att hitta den katt som ni vill ha. Det finns många katter som behöver ett hem så kolla upp med något katthem i första hand om ni kan göra en insats och ta hand om en katt som inte fått den kärlek och det hem den förtjänar. Det kostar att köpa katt och det kostar att ta hand om en katt. Den ska ha mat och eventuell veterinärvård. Det gäller att man är beredd på att lägga pengar på detta.

Som första katt så kanske en katt från ett katthem är att föredra. De har bra koll på de katter som finns inne för tillfället och kan säkert matcha ihop er med en finns och härlig katt. När ni kommer hem för första gången så låt katten få utforska ert hem. Den ska ju bo hos er så det är viktigt att den får lära sig hur hemmet både ser ut och doftar. Se till att ha köpt hem kattlåda och leksaker som katten kan roa sig med. Försök aldrig tvinga en katt till något utan ta det metodiskt och lär katten vilka regler som gäller hemma hos er.